Evoke International Design | Published on Main

Published on Main

Project Completion: December 2019
Floor Area: 3,750 sq. ft.

Inspired by traditional English coffeehouses from the 18th century, which acted as the primary centre for communication of news in local communities at the time, these were the spaces where publications could be distributed, communicating with the masses.

The restaurant was divided into two separate areas. The front, a ‘solarium’, where pale green tones and natural cane were used to create a light, more natural aesthetic. Counter height seating allows for a less formal approach as this was integral to the casual, welcoming atmosphere our client wanted to evoke. A suspended plant canopy allows for vines to grown and creep at will. In the rear dining room, traditional panelling was used as a feature. Dark tones to the wall and ceiling over the garde manger bar create a more intimate space for evening service.

Both areas were tonally linked to create a subtle transition from one space to the other, reflecting the considered, locally sourced, seasonal menu.

The design was centred around traditional finishes which will age with the space over the years to come.